Снежанка

пещера Снежанка забележителности

пещера Снежанка

Пещерата се простира в Баташката планина близо до град Пещера. Открита е случайно през 1961 година от алпинисти, които останали запленени от красотата и. Това провокирало през идните години много пещерняци да проникват в нея и да се запознаят с подземните и богатства.

Пътят до пещерата минава през красивата родопска природа. За желаещите да се насладят на красивите пещерни галерии е изградена стръмна екопътека с дължина почти от 1 км. Пещерата е облагородена и отворена за посещения всеки ден от 10 до 16 часа. Включена е в списъка на 100-те национални туристически обекта, на входа на пещерата всеки може да вземе своя печат в туристическата си книжка.

Дължината на пещера Снежанка е едва 145 метра, цялото и протежение е разделено на няколко красиви пещерни зали (Залата на виметата, Голямата зала, Музикалната зала, Срутището, Вълшебната зала) и е богати на много и най-разнообразни пещерни образувания – сталагмити, сталактити, сталактони, драперии, синтрови езерца и други.

СНИМКИ:

пещера Снежанка - пещерни забележителности     пещера Снежанка забележителности     пещери в България - Снежанка     български пещери

ПРОЧЕТЕТЕ И ЗА ДРУГИТЕ БЛАГОУСТРОЕНИ ПЕЩЕРИ В БЪЛГАРИЯ  И ТЕЗИ ОТ СПИСЪКА НА НАЙ-ДЪЛГИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЕЩЕРИ.

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ И С НЕВЕРОЯТНИТЕ СКАЛНИ ФЕНОМЕНИ В СТРАНАТА.

Back to Top

фртг